Happy Birthday - Ganache Plates & fondantstempel voor taart verkrijgbaar in div. afmetingen

Artikel 245 van 614
€ 12,50 (inclusief btw)

Ganache Plates en Happy Birthday taarttopper fondantstempelset

Deze set bestaat uit 2 ganache plates waarbij 1 plate tevens een fondantstempel is om een taarttopper van te maken die precies op de afgesmeerde taart past. Deze set is verkrijgbaar in verschillende formaten voor taarten van 10cm, 12.5cm, 15cm, 17.5cm en 20 cm. Voor het kiezen van de juiste maat houd je de omtrek van je bakblik aan, de ganache plates zijn altijd net iets groter zodat er ruimte is voor de botercreme of ganache. 

WERKWIJZE:

Bak je een taart bijv. in een bakblik, laat afkoelen. Vul de taart naar wens bijv. met een laagje van een van onze heerlijke bavarois smaken en een laagje banketbakkersroom of creme suisse. Breng een crumble coating aan van botercreme of ganache en plaats de taart in de koeling zodat de crumble coating stevig wordt. 

* Spuit een klein toefje creme op de rode ganacheplate waarbij je de kant met inkeping van de tekst naar onderen legt.

* Plaats op de toef een cirkel van bakpapier die net iets kleiner is dan de plates en spuit hier een grote toef bovenop, dit wordt uiteindelijk de bovenkant van de taart.  

* Plaats de gekoelde taart op de toef in het midden van de ganache plate

* Plaats weer een bakpapier, toefje en vervolgens de transparante ganache plate rechtboven de rode plate, zorg dat deze "waterpas ligt"

* Smeer een flinke laag botercreme of ganache tegen de taart. Zelf gebruik ik hiervoor een spuitzak met icer tip   zodat je snel en gericht een laag op kunt spuiten.

* Plaats nu een scraper tegen de rand van beide ganache plates en trek deze om de taart heen zodat de taart in een beweging strak kan worden getrokken. Een draaiplateau is hierbij ook erg handig maar niet noodzakelijk. 

* Spuit evt nog wat extra indien er gaatjes of open ruimte zijn. Verwijder het overtollige telken van de scraper zodat je met een schone lei begint ;-)

* Haal de bovenste ganache plaat en  het bakpapiertje van de taart en leg de bovenkant van een cakeboard of drum op de taart. Draai de taart met board en al om zodat dit de onderkant wordt.

* Verwijder nu ook de rode ganache plate en het bakpapiertje en smeer de bovenkant van de taart recht af. Dit hoeft niet super strak te zijn want hier komt de fondanttopper op te liggen. Zorg we dat de rand van de taart strak is. 

* Plaats de taart weer in de koeling.

TAARTTOPPER MAKEN:

* terwijl de taart staat uit te harden rol je een plak fondant uit die ongeveer even groot is als de rode ganache plate, die we nu als fondantstempel gaan gebruiken. Bij de taart op de foto hebben we witte Funcakes fondant gebruikt (smartflex kan uiteraard ook maar is niet perce nodig) welke op kleur is gebracht met de SAFFRAN Fractal Fullfill kleurgel

* Plaats de fondantstempel met de inkepingszijde omhoog op een anti slibmatje zodat deze stevig blijft liggen.

* Leg de fondant hier boven op en rol er met een rolstok stevig overheen.

* Snijd vervolgens met een cutting wheel mesje langs de fondant plate om een strakke taarttopper uit te snijden die precies even groot is als de taart.

* Haal de taart uit de koeling, draai de fondantstempel om, haal de fondant los en plaats de topper  direct op de taart.

Nu kan de taart nog naar wens verder worden gedecoreerd bijvoorbeeld met toeven, een drip en of sprinkels

 

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen
Aanmelden
© 2010 - 2024 PartySweets.nl | sitemap | rss