Chocolade Mallen

3-delige chocolade mallen - beer

Chocolade mallen kopen in vele soorten en thema's, hier vind je voor elke gelegenheid iets speciaals. Zowel enkelvoudige als de populaire 3-delige BWB chocolade mallen. Mallen voor cakepopsicles, bonbons, chocolade lolliemallen, smash / pinata traktaties, chocolade doosjes, taarttoppers, cupcaketoppers, kindertraktaties en speciale mallen om een origineel chocolade cadeau te maken. 

Werkwijze van Enkelvoudige / simpele chocolade mallen Deze chocolade molds bestaan zoals de naam al verklapt uit 1 mal, deze vul je met getempreerde chocolade of gesmolten Funcakes Decomelts, klop de lucht uit de chocolade mal door het zachtjes op het werkblad te tikken. Je zult zien dat de luchtbelletjes naar boven komen en ontsnappen. Als je dit niet doet zullen er zich luchtgaatjes vormen in de chocolade traktatie en we willen natuurlijk een mooi glat en gaaf eindresultaat. Als alle luchtbelletjes uit de chocolade zijn geklopt kan de mal in de koelkast worden geplaatst zodat de zelfgemaakte chocolaatjes uit kunnen harden. Als de chocolade of decomelts helemaal zijn uitgehard kunnen de chocolade creaties heel makkelijk uit de vorm worden geklopt. Let op dat ze een zachte landing maken en gebruik handschoenen om vingerafdrukken en doffe plekken op de chocolade te voorkomen.

Werkwijze van de 3-delige chocolade mallen van BWB: De Iso gecertificeerde 3-delige / speciale chocolade mallen van het merk BWB maken het voor een leek mogelijk om chocolade creaties te maken waar een chocolatier trots op zou zijn! De speciale tactiek zorgt ervoor dat de chocolade traktatie er zowel van de buitenkant als van de binnenkant super glad en strak uit ziet. Daarnaast heb je veel minder chocolade nodig en is elke creatie identiek in vorm en gewicht. 

Chocolade figuren maken met deze 3-parts molds met silicoontjes wordt een kinderspel. Het werkt zo:

Deze special molds van BWB bestaan uit 2 mallen en een silicone inlegger. De basismal is de mal waarin de chocolade wordt gegoten, je herkent deze mal omdat de letters BWB en het moldnr. hierin staan gedrukt. Op deze mal staat ook een markering streepje zodat je precies kunt zien tot waar de mal gevuld moet worden met getempreerde chocolade of gesmolten.

1. Vul de basismal tot aan het vulstreepje

2. Klop ook bij deze chocolade mallen de lucht uit de mold zodat je geen luchtgaatjes in je chocolade figuur krijgt.

3. Leg vervolgens het silicone kapje op de chocolade zodat de mal wordt afgesloten.

4. Plaats nu de andere mal er op zodat de chocolade gelijkmatig door de hele mal wordt verdeeld. Mocht je bij stap 1 iets te veel chocolade in de BWB mold hebben gegoten dan wordt het teveel uit de mal geperst, dit is niet erg want dat breekt na uitharding heel gemakkelijk worden afgebroken (en opnieuw gebruikt worden) zodat een mooi strak eindresultaat overblijft. Dit is dus beter dan wanneer je te weinig chocolade gebruikt.  

5. Draai de BWB mal om en kijk of de chocolade door de gehele mal is verdeeld, druk evt. zachtjes aan om het te bevorderen maar meestal is dit niet nodig.

6. Plaats de mal in de koelkast voor ca 10-15 min. (afhankelijk van de omvang van de chocolade traktatie)

7. Na uitharding verwijder je eerst de tweede mal en trek dan voorzichtig het silicoontje los van de chocolade en draai dan de basismal met een hand eronder zodat chocolade creatie er uit komt.

Tips:

* Gebruik handschoenen wanneer je werkt met chocolade om vingerafdrukken en doffe plekken te voorkomen op je eindresultaat.

* Was chocolade mallen niet uit met zeep, hierdoor zal bij een volgend gebruik de chocolade dof uitslaan

* Als je Callebaut chocolade gebruikt dient deze getempreerd te worden, als je dit niet (goed) doet zal de chocolade niet hard worden waardoor het niet makkelijk uit de mal komt bovendien smelt het dan heel snel in de hand, ziet het er dof uit en heb je niet het krak geluid wanneer je de chocolade breekt. Lukt het tempreren niet? gebruik dan de Funcakes decomelts, deze hoeven slechts gesmolten te worden, dit kan au bain marie en in de magnetron. Het geeft altijd een mooi glanzend resultaat, hard snel uit en komt makkelijk los uit de mal.

* Wil je een extra lekkere smaak toevoegen aan de decomelts / candy melts, gebruik dan de Fractal Funtasty poedersmaakstof of de LorAnn natural flavors op oliebasis.

* Gebruik Colour Mill kleurstof op oliebasis om chocolade te kleuren, kleurstoffen op waterbasis gaan niet samen met chocolade! 

* De Wilton drizzling scoop is ideaal voor het aanbrengen van de chocolade in de mal, daarnaast kun je deze makkelijke tool gebruiken om een mooi drizzle effect aan te brengen op de chocolade creatie door het makkelijke tuitje

* Werk je met Funcakes decomelts of candy melts dan is de chocolade smelter ideaal om te smelten en warm te houden zodat je niet steeds opnieuw hoeft te verwarmen.

 

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen
Aanmelden
© 2010 - 2024 PartySweets.nl | sitemap | rss