(Cake) Donuts

Donuts & Cake Donuts zijn altijd een welkome traktatie voor jong en oud. Als ontbijt, traktatie en tussendoortje bijna iedereen is er dol op. En houd je niet van een in olie gebakken donut dan zijn de cakedonuts dé uitkomst! Je bakt ze in alle smaken, de bakmixen van Paisley zijn hiervoor geweldig maar ook de red velvet cakemix van Funcakes leent zich hier perfect voor. 

Cakedonuts is niet zomaar cake in de vorm van een donut, nee het is de ultieme manier om heerlijk uit te pakken met de decoratie. Dip de donuts in een van onderstaande (zelfgemaakte) donutdips en ga heerlijk los met sprinkels, fondant decoraties, snoepjes, koekjes en chocolade (kinder bueno, ferero rocher enz enz)

* Fondantglazuur: Maak zelf een fondantglazuur, door fondant in een pannetje op het vuur zachtjes te verwarmen tot lichaamstemperatuur. De fondant smelt en kan op kleur gebracht worden met een levensmiddelenkleurstof. 

* Chocolade glazuur: Deze maak je door 125 Callebaut chocolade callets au bain marie te smelten, roer hier beetje voor beetje 100 gram gezeefde poedersuiker doorheen. Roer 60 gram boter op kamertemperatuur zacht en voeg deze beetje bij beetje toe aan het chocolade suiker mengsel. en tot slot verdun je de glazuur met 3-4 eetlepels koud water. Dip de donuts in deze glazuur wanneer het nog lauwwarm is. Als je gekleurde glazuur wilt maken gebruik je witte Callebaut smelt chocolade callets en voeg je een Colour Mill kleurstof toe.

* Chocolade ganache: Maak een chocolade ganache door room aan de kook te brengen in een pannetje op het vuur, draai vervolgens het vuur uit, voeg Callebaut callets toe en laat deze smelten in de warme room.  

* Funcakes mix voor Royal icing, slechts op te kloppen met water.

* Funcakes Decomelts, deze kunnen heel eenvoudig au bain marie gesmolten worden het kan ook in de magnetron maar roer dan elke 20 sec. de decomelts op om oververhitting te voorkomen. 

Sorteer op

 

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen
Aanmelden
© 2010 - 2024 PartySweets.nl | sitemap | rss