Sorteer op

SUGAR and CRUMBS

Sugar-and-Crumbs-Mixing-It-Up.png

Op deze pagina vind je de Natural flavoured icing sugars (poedersuiker met smaak) & de Whipping it up mix (een mix van suiker en eiwit) welke ideaal is voor het maken van o.a. Swiss merengue buttercream, merengue, macarons enz enz enz 

 

Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar is hele fijne poedersuiker waaraan op natuurlijke wijze een smaak is toegevoegd. Deze suiker is ideaal voor het maken van o.a. botercreme en meringues waardoor het direct een extra lekkere smaak heeft. Je kunt eigenlijk in ieder recept de suiker vervangen door deze heerlijke poedersuiker. 

Deze icing sugar is heel eenvoudig in gebruik, het moeilijkste is om een keuze te maken uit een van de ruim 30 verschillende smaken en smaakcombinaties.

Recept voor botercreme:

500 gram (room)boter op kamertemperatuur in 8 minuten op een hoge stand romig kloppen, zet de mixer vervolgens op een lagere stand en voeg lepel voor lepel 500 gram sugar and crumbs icing sugar in de smaak naar keuze toe, mix totdat alle suiker door de boter is opgenomen. Evt. naar wens een scheutje slagroom toevoegen om de creme romiger te maken. Omdat de poedersuikers wit van kleur zijn (met uitzondering van de chocolade smaken omdat deze op smaak zijn gebracht met cacao en daardoor een lichtbruine kleur hebben) is het mogelijk om de botercreme mooie heldere kleuren te geven met foodcolours 

Deze botercreme is ideaal voor:

* het vullen van een taart,

* het afsmeren van een taart, 

* mooie en lekkere toeven op cupcakes te spuiten, 

* Als vulling in macarons 

Recept voor meringue en meringue kisses: 

Ingredienten:

4 eiwitten ( 125 gram )

250 gram fijne kristalsuiker

100 gram Sugar and Crumbs natural flavoured icing sugar in smaak naar keuze

Werkwijze: Zet een pan met een bodem water op het vuur. Doe de kristalsuiker en het eiwit in een hitte bestendige mengkom en roer het door elkaar. Plaats de mengkom in de pan met water en verwarm het au bain marie totdat de suiker geheel is opgelost in het eiwit. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Droog de bodem af en plaats de mengkom in de mixer. Klop de vloeistof op hoge stand in 6-7 minuten tot het dik en wit is geworden. Stop  met mixen en voeg de Sugar and crumbs natural flavoured icing sugar toe. Mix nogmaals 2 minuten goed door totdat de suiker is opgenomen en de meringue enorm stevig is. Doe de meringue over in een spuitzak met spuittip en spuit in de gewenste vorm op een met bakpapier bekleedde bakvorm of op een Meringue transfersheet om mooie afbeeldingen op de meringue te krijgen. Bak / droog de meringue tenminste 120 minuten in een oven van 80 graden Celsius het liefst op ventilatie stand.

 

 

  • FACEBOOK

WEBWINKEL KEURMERK

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang speciale aanbiedingen per mail
Aanmelden
© 2010 - 2021 PartySweets | sitemap | rss