Kiss - lips - Hartvormige Ganache Plates, Sjabloon & Fondantstempel in 1 - Partystamp
Artikelnummer: Kiss LipsPartystamp hartvormige ganache plates, sjablonen en fondanstempel in 1!!!
Deze complete set mag echt niet ontbreken in je collectie bakspullen. Je kunt er namelijk ontzettend veel verschillende traktaties mee maken!
De Partystamp/ ganache plates set bestaat uit 3 verschillende hartvormige vormen: 1 klein hartje transparant, 1 groot hart transparant en 1 eenzelfde formaat in het rood waarbij op 1 kant een tekst of een kusje staat waardoor je deze ook kunt gebruiken als Partystamp.
Verkrijgbaar in 2 maten:
Small: 8,5 cm dit is een grote petit four voor 1 persoon
Large: 12,5 cm perfect als Bento cake en om romantisch met 2 personen van te genieten.
De set is te gebruiken als:
* Ganache plates: De twee grote formaat hartjes gebruik je om een hartjes taart strak af te smeren (zie foto's).
* Sjabloon om 2 verschillende formaat hartjes uit biscuit, koekdeeg, fondant, marsepein, brownies, blondies, cake enz te snijden.
* Fondantstempel, het grote rode hart is naast ganache plate ook een Partystamp fondantstempel waarbij je kunt kiezen uit de tekst Happy Valentinesday of een kusje / lips.
Zo maak je een strak afgesmeerd 1 persoons hartentaartje voor jou valentijn:
Het kleine hartje gebruik je als sjabloon om een mini hartjes taartje uit biscuit, cake, koekjes, brownie of whatever te snijden. Bak een plaatcake, plaats het kleine hartje hier boven op en snijd met een mesje om het sjabloon heen.
De twee grote harten kunnen gebruikt worden om als ganache plates om een taart mooi strak af te smeren:
- Voorzie het taartje van een crumble coating en zet even in de koelkast
- Knip 2 hartjes net iets kleiner als de grootste hartjes uit bakpapier
- Leg het transparante grote hart op je werkblad en plaats hierop een dotje botercreme / enchanted cream/ ganache zodat het eerste bakpapiertje hier op vast blijft plakken zonder dat het gaat schuiven.
- Smeer het bakpapiertje aan de bovenkant af met een laagje creme
- Plaats het cake hartje hier op en smeer deze aan de bovenkant ook in met creme
- Plaats hier het tweede bakpapier hartje op met een dotje creme aan de bovenkant zodat het rode hartje (met de inkeping naar boven waardoor de gladde kant op het bakpapiertje ligt)
- Zorg dat de twee grote harten gelijk boven elkaar liggen
- Smeer met een paletmes de zijkanten in met voldoende creme
- Plaats nu een scraper tegen de twee hartjes plates en schraap het teveel aan creme weg totdat het taartje strak is afgesmeerd. Bij evt. luchtbelletjes/ gaatjes voeg je nog wat extra creme toe en herhaal je het scrapen.
- Haal het rode hartje van het taartje en plaats hier een onderboard/ taartkartonnetje op.
- Draai het taartje met board en al om zodat het taartje op het board staat.
- Verwijder de transparante ganache plate en het bakpapiertje, dit is nu de bovenkant van het taartje. Smeer deze indien nodig nog strakker af mbv een palletmes
Nu het taartje strak is afgesmeerd kan het decoreren beginnen. Je kunt de partystamp (de achterkant van de rode ganache plate) gebruiken om een mooie topper te maken van fondant die precies plat op het taartje past. Mocht je niet precies weten hoe een fondantstempel werkt dan verwijs ik je graag door naar ons blog
Fondant koekjes maken:
Voor het maken van hartjes koekjes gebruik je de sjablonen om hartjes uit koekdeeg te snijden, laat de koekjes minimaal 20 minuten koelen in de koelkast om ze vervolgens in een voorverwarmde oven af te bakken. Let op plaats geen koude bakplaat uit de koelkast in de oven want dan zal de temperatuur snel dalen in de oven en heb je kans dat het koekdeeg gaat uitlopen en de hartvorm verloren gaat.
Kneed de fondant goed door en rol deze uit tot een plak di ongeveer even groot is als het rode partystamp fondantstempel hart. Plaats de stempel op een anti slipmatje met de inkeping naar boven. Leg hierop het fondant plakje en rol er met een rolstok overheen zodat de afbeelding/ tekst op de fondant wordt gedrukt. Snijd vervolgens met een mesje langs de stempel zodat de fondant de vorm krijgt van een hart. Draai de stempel om en haal het fondant hartje los.
Breng een dun laagje eetbare lijm aan op het fondant hartje en plaats het vervolgens op het afgekoelde koekhartje. Kleur evt in met verf of Fractal Calligra food pennen voor extra detail of voeg sprinkels toe
Tips:
Gebruik Fractal fullfill kleurgel voor het kleuren van botercreme, enchanted cream, biscuit, cake en fondant. Deze kleurstof is heel geconcentreerd en geeft mooie heldere kleuren die ook na het bakken prachtig zijn.