NIEUW!

Vorige Artikel 44 van 45 Volgende

BWB mold - truffel met hart opening - 3 cm - 3 componenten chocolade mal -

Artikelnummer: 9451
€ 13,95 (inclusief btw)

Eindelijk zijn deze geweldige drie delige chocolade mallen ook in Nederland verkrijgbaar!

Met deze mal maak je 4 prachtige chocolade truffel balletje met een open hart die zowel van de binnenkant als de buitenkant  super strak zijn afgewerkt. Elke truffel bestaat uit 2 delen die je op elkaar bevestigd. De onderkant van de bal is gesloten en aan de bovenkant ontstaat een hartvormige opening zoals te zien op de foto. 

De mallen bestaan uit 3 delen, op de eerste mal staat aangegeven tot hoe ver het gevuld moet worden met chocolade of decomelts. het tweede deel is een siliconen vorm die je op de chocolade legt en de derde mal plaats je hier op en druk je aan zodat alle chocolade goed verdeeld wordt.

Plaats vervolgens de mal voor ca 7 minuten in de vriezer. Verwijder vervolgens eerst de 3e laag, draai de mal om zodat de chocolade loskomt uit de eerste mal. Verwijder vervolgens voorzichtig de silicone mal en that's it! Je hebt dan 4 onderkantjes en 4 bovenkantjes (met hart opening) Verwarm met een creme brulé brandertje kort en snel de rand van de onderste helft zodat het licht smelt en plaats dan snel de bovenkant er op, even uit laten harden totdat het vast zit en vul de truffel vervolgens met een spuitzak en spuitmondje met een vulling naar wens. Dust evt. de truffel met edible lustre dust of strooi er bling bling glitters over heen voor een exclusieve chocolade truffel met hartopening. 

Deze truffle ballen zijn geweldig in een sweetbox of voor een baby shower. Je kunt ze naar wens vullen bijv. met een heerlijke chocolade mouse of bavarois maar het is ook super leuk om er een kers met steeltje in te stoppen (zie foto)  

Tips:

* Gebruik de Colour Mill kleurstof op oliebasis om je chocolade of deco melts te kleuren, deze collectie bestaat uit prachtige kleuren.

* Gebruik dust van Faye Cahill of Sweet Sticks aangelengd met lemon extract om verfspatten aan te brengen op de chocolade. (zie bovenstaande youtube video) 

* Als je Callebaut chocolade gebruikt tempreer deze dan eerst zodat je chocolade prachtig glanst en een "knak" effect geeft. Meer informatie over het werken met chocolade vind je in ons blog

* smelt de chocolade of decomelts in de silicone maatbekers, deze zijn flexibel waardoor het gieten makkelijk gaat, als er chocolade over blijft kun je het in de beker uit laten harden en vervolgens in stukjes breken en in een afgesloten verpakking bewaren om later opnieuw te smelten.

De truffels hebben een doorsnede van ca 3 cm.

 

  • FACEBOOK

WEBWINKEL KEURMERK

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang speciale aanbiedingen per mail
Aanmelden
© 2010 - 2021 PartySweets | sitemap | rss