Vorige Artikel 1 van 17 Volgende

chuppa chup hitte bestendige lolliemal om lollies te maken

Artikelnummer: 6221
€ 3,99 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Deze mal is hitte bestendig (tot 190 graden C.) en hierdoor te gebruiken voor chocolade-, suiker/ isomalt- en koeklollies. Super leuk als traktatie in het thema Paw Patrol.

Er kunnen 4 3-D bal lollies tegelijkertijd gemaakt worden, de mal is herbuikbaar, was met heet water zonder zeep om mat worden van het eindprodukt te voorkomen.

Gebruiksaanwijzing: Spuit de mal in met bake it easy zodat de lollies makkelijk uit de mal komen.

Gebruik met chocolade: smelt chocolade au bain Marie of verwarm een tube melt & fill zodat de inhoud smelt. Vul de mal hiermee, leg een lolliestokje in de mal en klop de mal voorzichtig op n harde ondergrond zodat de luchtbelletjes er uit gaan. Zet de mal 30 min. In de koelkast om te harden.

Gebruik met isomalt crystals: spuit de mal lichtjes in met bakingspray. voeg 2 kopjes isomalt crystals en een half kopje kokend water in n steelpan met dikke bodem. Zet het pannetje op middelhoog vuur. Plaats suiker kookthermometer in het pannetje, bij 135 graden C kan een vloeibare kleurstof toegevoegd worden. Door blijven koken tot 160 graden. Haal dan de pan van het vuur en plaats het in n koud water om het kookproces te stoppen. Als de siroop niet meer prutteld kan er heel rustig een smaakstof door worden geroerd. Twee minuten afdekken en dan is de siroop klaar om in de mal te gieten stokje plaatsen en uit laten harden. evt. kan er eetbare confetti in gelegd worden ter decoratie

Algemeen gebruik voor het bakken van Koekjes in hittebestendige mallen: Maak met de Funcakes mix voor koekjes een deeg volgens de bereidingswijze op de verpakking, laat rusten in de koelkast. Spuit bakspray op de vorm. Neem genoeg deeg voor een van de holten en rol het tot een bal. Druk de bal in de holte. Druk zachtjes om het deeg gelijkmatig te verdelen. Als er meer deeg nodig is voegt u in het midden wat deeg toe en dan drukt u h et naar de buitenkant. VErwijder het teveel aan deeg met een schilmesje zodat er een recht oppervlak ontstaat. Gebruik uw wijsvinger om de randen glad te maken. Bij een lollie mal kunt U de koekjes bakken met of zonder stokjes. Als u een stokje gebruikt legt u een cookie stick of paper straw stokje boven op de gevulde vorm, zodat het stokje bijna helemaal boven aan de holte ligt. Als u wilt kunt u de vorm aan het einde van elk stokje inknippen, zodat de langere stokjes eruit kunnen steken. Doe wat deeg boven op het stokje. Druk het deeg op het stokje voorzichtig aan, zodat het samengaat met het deeg in de holte. Plaats de gevulde vorm op een gladde bakplaat (niet op een rooster) bak hem in een op 150 graden voorverwarmde oven (dit kan lager zijn dan de temperatuur in het koekrecept) Bak hem 10-12 minuten of totdat de randen goudbruin worden. Neem de bakplaat uit de oven en laat hem enkele minuten afkoelen. Leg een taartrooster onderste boven op de vorm. Hoewel de kunststof niet smelt bij temperaturen van 150 graden C en lager  Rol balletjes van het deeg en druk deze in de mal en bak het af in de oven op 160 graden C en lager zal het plastic wel vervormen als u het aanraakt als het nog heet is. Laat de vorm daarom enkele minuten afkoelen voor u het rooster er op legt. Gebruik beide handen en pak het rooster en de vorm vast. Draai beide om. Til de vorm op. Als het koekje niet uit de vorm komt, buigt u de vorm licht. Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat u ze decoreert.  

 

doorsnede van de lollie ca 3,5 cm 

 

 

  • FACEBOOK

WEBWINKEL KEURMERK

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang speciale aanbiedingen per mail
Aanmelden
© 2010 - 2021 PartySweets | sitemap | rss