Vorige Artikel 12 van 17 Volgende

Hittebestendige Lolliemal 5,5 cm doorsnede

Artikelnummer: 5203
€ 3,99 (inclusief btw)
 • Elke lollie heeft een Diameter van 5,5 cm en is 1  cm diep
 • Er kunnen 5 lollies per mold per keer gemaakt worden.
 • Hittebestendig waardoor bruikbaar voor hard candy, isomalt en koekdeeg
 • spuit de mal lichtjes in met bakingspray.
 • Oven safe to 190ºC
 • Was in warm water. Vermijd het gebruik van zeep in elke mal, het vermindert het glanslaagje van het eindproduct. Mallen kunnen vele malen worden gebruikt
 • Deze vorm kan worden gebruikt met onze potloodopzetstukken en lolliestokjes met een lengte van 10-12 cm
  Plastic mal van eerste kwaliteit, goedgekeurd door de FDA
  Gebruik onze CK Hard Candy Mix om heel gemakkelijk harde snoeplollies te maken.

De lollie op de foto's is gemaakt van de hard candy mix i.c.m. een meringue stempelsheet waarop ook je eigen foto. afbeelding of logo kan worden afgedrukt om persoonlijke lollies te maken. 

Gebruik met isomalt: 

De Isomalt uit ons assortiment hoeft niet te worden aangemaakt met water maar kan direct gesmolten worden in de magnetron of in een pannetje op het vuur. Het gebruik van een candy thermometer die tot 200 graden C gaat is aanbevolen zodat je er zeker van bent dat de isomalt tot 170 graden verwarmd is. Dit zorgt er namelijk voor dat de isomalt goed uithardt en de decoraties niet plakkerig zijn.

Spuit de hittebestendige mal die je gaat gebruiken lichtjes in met baking spray en plaats deze op een bakplaat, snijplank of andere hittebestendige ondergrond. 

Het smelten van de isomalt kan in een pan op het vuur of in een hittebestendig schaaltje in de magnetron. Echter werkt de hittebestendige flexibele maatbeker, welke is gemaakt van

silicone en tegen temperaturen van  -40 tot +240 graden Celsius kan, hiervoor ideaal. Deze is geschikt voor magnetron, diepvries en vaatwasser. Doe de gewenste hoeveelheid isomalt Crystals in de maatbeker en plaats deze in de magnetron. Verwarm de isomalt met tussenpozen en meet de temperatuur m.b.v. candy thermometer. Zorg dat je de hittebestendige handschoenen aan hebt!

Om Isomalt te kleuren voeg je de gewenste kleur geconcentreerde kleurstofgel van Celebakes of Funcolour toe als de isomalt een temperatuur van 130 graden C heeft bereikt. Roer de isomalt door en plaats terug in de magnetron om het verder te verwarmen tot 170 gr C. 

 

Haal de maatbeker uit de magnetron en laat de vloeistof 2-4 minuten staan tot het niet meer pruttelt. Dit is het moment waarop een smaak kan worden toegevoegd. Hiervoor kun je het beste de LorAnn geconcentreerde smaakstoffen op olie basis  gebruiken. Deze zijn in vele smaken verkrijgbaar en je hebt slechts 2-3 druppels nodig om 200 gram isomalt op smaak te brengen. Om te voorkomen dat er teveel smaakstof uit het flesje komt zijn de dropper pipetjes een uitkomst. Is de isomalt uit geprutteld en de smaakstof toegevoegd? dan is het tijd om in actie te komen. 

Door de gladde binnenkant van de maatbeker giet de siroop makkelijk en de structuur aan de buitenkant zorgt ervoor dat de beker goed stevig in de hand ligt.  Doordat de beker flexibel is kun je makkelijk een giettuitje vormen. Giet de vloeistof in de hitte bestendige mal en prik evt. luchtbelletjes lek m.b.v. een scriber needle tool. Plaats bij lolly mallen een lollystokje in de mal en draai deze eenmaal rond zodat het goed vast komt te zitten in de isomalt. Laat de isomalt ca. 15 minuten stollen (kleinere vormpjes zijn sneller uitgehard) en klop de decoraties zachtjes uit de mal. 

 • FACEBOOK

WEBWINKEL KEURMERK

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang speciale aanbiedingen per mail
Aanmelden
© 2010 - 2021 PartySweets | sitemap | rss