Vorige Artikel 16 van 17 Volgende

ENGEL LOLLIE Hitte bestendige mal engel lollies

Artikelnummer: 4216
€ 3,95 (inclusief btw)

Deze mal is hitte bestendig (tot 190 graden C.) en hierdoor te gebruiken voor chocolade-, ijs, suiker/ isomalt- en koeklollies.

Er kunnen 3 lollies tegelijkertijd gemaakt worden, de mal is herbruikbaar, was met heet water zonder zeep om mat worden van het eindprodukt te voorkomen.

Naast lolliestokjes kun je ook kiezen voor de potlood pops-sticks zodat de lollie op een potlood geplaatst kan worden als originele traktatie. Let op deze kunnen niet in de oven.

Gebruiksaanwijzing: Spuit de mal in met bake it easy zodat de lollies makkelijk uit de mal komen.

Gebruik met chocolade: smelt chocolade au bain Marie of verwarm een tube melt & fill zodat de inhoud smelt. Vul de mal hiermee, leg een lolliestokje in de mal, ronddraaien zodat deze goed vast zit en klop de mal voorzichtig op n harde ondergrond zodat de luchtbelletjes er uit gaan. Zet de mal 30 min. In de koelkast om te harden.

Gebruik met isomalt crystals:

De Isomalt uit ons assortiment hoeft niet te worden aangemaakt met water maar kan direct gesmolten worden in de magnetron of in een pannetje op het vuur. Het gebruik van een candy thermometer die tot 200 graden C gaat is aanbevolen zodat je er zeker van bent dat de isomalt tot 170 graden verwarmd is. Dit zorgt er namelijk voor dat de isomalt goed uithardt en de decoraties niet plakkerig zijn.

Spuit de hittebestendige mal die je gaat gebruiken lichtjes in met baking spray en plaats deze op een bakplaat, snijplank of andere hittebestendige ondergrond. 

Het smelten van de isomalt kan in een pan op het vuur of in een hittebestendig schaaltje in de magnetron. Echter werkt de hittebestendige flexibele maatbeker, welke is gemaakt van

silicone en tegen temperaturen van  -40 tot +240 graden Celsius kan, hiervoor ideaal. Deze is geschikt voor magnetron, diepvries en vaatwasser. Doe de gewenste hoeveelheid isomalt Crystals in de maatbeker en plaats deze in de magnetron. Verwarm de isomalt met tussenpozen en meet de temperatuur m.b.v. candy thermometer. Zorg dat je de hittebestendige handschoenen aan hebt!

Om Isomalt te kleuren voeg je de gewenste kleur geconcentreerde kleurstofgel van Celebakes of Funcolour toe als de isomalt een temperatuur van 130 graden C heeft bereikt. Roer de isomalt door en plaats terug in de magnetron om het verder te verwarmen tot 170 gr C. 

 

Haal de maatbeker uit de magnetron en laat de vloeistof 2-4 minuten staan tot het niet meer pruttelt. Dit is het moment waarop een smaak kan worden toegevoegd. Hiervoor kun je het beste de LorAnn geconcentreerde smaakstoffen op olie basis  gebruiken. Deze zijn in vele smaken verkrijgbaar en je hebt slechts 2-3 druppels nodig om 200 gram isomalt op smaak te brengen. Om te voorkomen dat er teveel smaakstof uit het flesje komt zijn de dropper pipetjes een uitkomst. Is de isomalt uit geprutteld en de smaakstof toegevoegd? dan is het tijd om in actie te komen. 

Door de gladde binnenkant van de maatbeker giet de siroop makkelijk en de structuur aan de buitenkant zorgt ervoor dat de beker goed stevig in de hand ligt.  Doordat de beker flexibel is kun je makkelijk een giettuitje vormen. Giet de vloeistof in de hitte bestendige mal en prik evt. luchtbelletjes lek m.b.v. een scriber needle tool. Plaats bij lolly mallen een lollystokje in de mal en draai deze eenmaal rond zodat het goed vast komt te zitten in de isomalt. Laat de isomalt ca. 15 minuten stollen (kleinere vormpjes zijn sneller uitgehard) en klop de decoraties zachtjes uit de mal. 

Algemeen gebruik voor het bakken van Koekjes in hittebestendige mallen: Maak met de Funcakes mix voor koekjes een deeg volgens de bereidingswijze op de verpakking, laat rusten in de koelkast. Spuit bakspray op de vorm. Neem genoeg deeg voor een van de holten en rol het tot een bal. Druk de bal in de holte. Druk zachtjes om het deeg gelijkmatig te verdelen. Als er meer deeg nodig is voegt u in het midden wat deeg toe en dan drukt u h et naar de buitenkant. VErwijder het teveel aan deeg met een schilmesje zodat er een recht oppervlak ontstaat. Gebruik uw wijsvinger om de randen glad te maken. Bij een lollie mal kunt U de koekjes bakken met of zonder stokjes. Als u een stokje gebruikt legt u een cookie stick of paper straw stokje boven op de gevulde vorm, zodat het stokje bijna helemaal boven aan de holte ligt. Als u wilt kunt u de vorm aan het einde van elk stokje inknippen, zodat de langere stokjes eruit kunnen steken. Doe wat deeg boven op het stokje. Druk het deeg op het stokje voorzichtig aan, zodat het samengaat met het deeg in de holte. Plaats de gevulde vorm op een gladde bakplaat (niet op een rooster) bak hem in een op 150 graden voorverwarmde oven (dit kan lager zijn dan de temperatuur in het koekrecept) Bak hem 10-12 minuten of totdat de randen goudbruin worden. Neem de bakplaat uit de oven en laat hem enkele minuten afkoelen. Leg een taartrooster onderste boven op de vorm. Hoewel de kunststof niet smelt bij temperaturen van 150 graden C en lager  Rol balletjes van het deeg en druk deze in de mal en bak het af in de oven op 160 graden C en lager zal het plastic wel vervormen als u het aanraakt als het nog heet is. Laat de vorm daarom enkele minuten afkoelen voor u het rooster er op legt. Gebruik beide handen en pak het rooster en de vorm vast. Draai beide om. Til de vorm op. Als het koekje niet uit de vorm komty, buigt u de vorm licht. Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat u ze decoreert. 

 

 

 

 

  • FACEBOOK

WEBWINKEL KEURMERK

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang speciale aanbiedingen per mail
Aanmelden
© 2010 - 2021 PartySweets | sitemap | rss