Vorige Artikel 1 van 17 Volgende

Eetbare diamanten maken -> Hitte bestendige mal

Artikelnummer: 5117
€ 3,99 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Met deze hittebestendige mal maak je zelf prachtige eetbare diamanten van hard candy of isomalt. Super sjiek om cupcakes en taarten te decoreren.

Deze mal is hitte bestendig (tot 190 graden C.) en hierdoor te gebruiken voor chocolade-, suiker/ isomalt- en koek

Er kunnen 24 diamanten in verschillende vormen tegelijkertijd gemaakt worden.

De mal is herbuikbaar, was met heet water zonder zeep om mat worden van het eindprodukt te voorkomen.

Afmeting van de juwelen zijn ca 2,5 cm

Deze mal kan ook in de oven tot 190 graden C.

Gebruiksaanwijzing: Spuit de mal in met bake it easy zodat de pumps makkelijk uit de mal komen.

Gebruik met chocolade: smelt chocolade au bain Marie of verwarm een tube melt & fill zodat de inhoud smelt. Vul de mal hiermee, klop de mal voorzichtig op n harde ondergrond zodat de luchtbelletjes er uit gaan. Zet de mal 30 min. In de koelkast om te harden.

Gebruik met isomalt crystals

De Isomalt uit ons assortiment hoeft niet te worden aangemaakt met water maar kan direct gesmolten worden in de magnetron of in een pannetje op het vuur. Het gebruik van een candy thermometer die tot 200 graden C gaat is aanbevolen zodat je er zeker van bent dat de isomalt tot 170 graden verwarmd is. Dit zorgt er namelijk voor dat de isomalt goed uithardt en de decoraties niet plakkerig zijn.

Spuit de hittebestendige mal die je gaat gebruiken lichtjes in met baking spray en plaats deze op een bakplaat, snijplank of andere hittebestendige ondergrond. 

Het smelten van de isomalt kan in een pan op het vuur of in een hittebestendig schaaltje in de magnetron. Echter werkt de hittebestendige flexibele maatbeker, welke is gemaakt van

silicone en tegen temperaturen van  -40 tot +240 graden Celsius kan, hiervoor ideaal. Deze is geschikt voor magnetron, diepvries en vaatwasser. Doe de gewenste hoeveelheid isomalt Crystals in de maatbeker en plaats deze in de magnetron. Verwarm de isomalt met tussenpozen en meet de temperatuur m.b.v. candy thermometer. Zorg dat je de hittebestendige handschoenen aan hebt!

Om Isomalt te kleuren voeg je de gewenste kleur geconcentreerde kleurstofgel van Celebakes of Funcolour toe als de isomalt een temperatuur van 130 graden C heeft bereikt. Roer de isomalt door en plaats terug in de magnetron om het verder te verwarmen tot 170 gr C. 

 

Haal de maatbeker uit de magnetron en laat de vloeistof 2-4 minuten staan tot het niet meer pruttelt. Dit is het moment waarop een smaak kan worden toegevoegd. Hiervoor kun je het beste de LorAnn geconcentreerde smaakstoffen op olie basis  gebruiken. Deze zijn in vele smaken verkrijgbaar en je hebt slechts 2-3 druppels nodig om 200 gram isomalt op smaak te brengen. Om te voorkomen dat er teveel smaakstof uit het flesje komt zijn de dropper pipetjes een uitkomst. Is de isomalt uit geprutteld en de smaakstof toegevoegd? dan is het tijd om in actie te komen. 

Door de gladde binnenkant van de maatbeker giet de siroop makkelijk en de structuur aan de buitenkant zorgt ervoor dat de beker goed stevig in de hand ligt.  Doordat de beker flexibel is kun je makkelijk een giettuitje vormen. Giet de vloeistof in de hitte bestendige mal en prik evt. luchtbelletjes lek m.b.v. een scriber needle tool. Plaats bij lolly mallen een lollystokje in de mal en draai deze eenmaal rond zodat het goed vast komt te zitten in de isomalt. Laat de isomalt ca. 15 minuten stollen (kleinere vormpjes zijn sneller uitgehard) en klop de decoraties zachtjes uit de mal. 

Gebruik voor Koekjes: Maak met de Funcakes mix voor koekjes een deeg volgens de bereidingswijze op de verpakking, laat rusten in de koelkast. Rol balletjes van het deeg en druk deze in de mal en bak het af in de oven. 

 

 

 

 

 

 

  • FACEBOOK

WEBWINKEL KEURMERK

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang speciale aanbiedingen per mail
Aanmelden
© 2010 - 2021 PartySweets | sitemap | rss